Масажно студио КристорЖитна диета (житен режим) и масажът

Практиката за прочистване и обновяване на организма от утайките и наслояванията, натрупани от по-тежките храни след зимните месеци, е позната в много култури и религии, в това число и в християнската.

От 1 февруари 2021 г. започва най-доброто време за пречистване на организма. Мнозина са практикували, а други са чували за житната диета на Дънов. Тя представлява десетдневен хранителен режим, който има за цел да пречисти духа, ума и тялото и да ни помогне да се чувстваме жизнени, енергични и здрави.

През февруари имунната система на човек е отслабена, а по това време има повишена опасност от грипни заболявания. Преди да започнете режима, вслушайте се в себе си, уверете се, че сте здрави. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист.

На втория или третия ден може да изживеете „лечебна криза”, свързана с чувство на глад, главоболие, които могат да бъдат превъзмогнати с консумацията на една-две чаши преварена вода, мед и орехи и с подходящ масаж.

Може ли масажът да подпомогне тялото ни в този период и ако може – кога и как?

В периодите преди стартирането на режима и първите два-три дни след това на тялото може да бъде помогнато чрез специализирани техники, използвани при Кристор масажа. Чрез тях се подпомага преминаването на организма към поемане на по-малък обем храна.

Благотворен е и правилно осъщественият лимфодренажен масаж – чрез него се подсилват функциите на имунната система и се подобрява изхвърлянето на натрупаните шлаки в организма (подобрява се метаболизма).

по материали от Интернет.житна диета, житен режим, масаж, Кристор масаж, лимфодренажен масаж

Повдигане на ръцете
Муска против грип
ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГОВОРЯТ МАЗОЛИТЕ НА КРАКАТА
Лимфна система и лимфодренажен (лимфен) масаж
Масаж на бебе при колики или запек
Вътрешните органи, чувствата и пръстите на ръцете
Масаж (самомасаж) за подобряване на слуха
Житна диета (житен режим) и масажът
Политика за повериталност Масажно студио Кристор©2016
Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече