Масажно студио Кристор



Житна диета (житен режим) и масажът

Практиката за прочистване и обновяване на организма от утайките и наслояванията, натрупани от по-тежките храни след зимните месеци, е позната в много култури и религии, в това число и в християнската.

От 8 февруари 2023 г. започва най-доброто време за пречистване на организма. Мнозина са практикували, а други са чували за житната диета на Дънов. Тя представлява десетдневен хранителен режим, който има за цел да пречисти духа, ума и тялото и да ни помогне да се чувстваме жизнени, енергични и здрави.

През февруари имунната система на човек е отслабена, а по това време има повишена опасност от грипни заболявания. Преди да започнете режима, вслушайте се в себе си, уверете се, че сте здрави. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист.

На втория или третия ден може да изживеете „лечебна криза”, свързана с чувство на глад, главоболие, които могат да бъдат превъзмогнати с консумацията на една-две чаши преварена вода, мед и орехи и с подходящ масаж.

Може ли масажът да подпомогне тялото ни в този период и ако може – кога и как?

В периодите преди стартирането на режима и първите два-три дни след това на тялото може да бъде помогнато чрез специализирани техники, използвани при Кристор масажа. Чрез тях се подпомага преминаването на организма към поемане на по-малък обем храна.

Благотворен е и правилно осъщественият лимфодренажен масаж – чрез него се подсилват функциите на имунната система и се подобрява изхвърлянето на натрупаните шлаки в организма (подобрява се метаболизма).

по материали от Интернет.



житна диета, житен режим, масаж, Кристор масаж, лимфодренажен масаж

Компрес при отоци
Гимнастика КРИСТОР - последователност
Повдигане на ръцете
Муска против грип
ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГОВОРЯТ МАЗОЛИТЕ НА КРАКАТА
Лимфна система и лимфодренажен (лимфен) масаж
Масаж на бебе при колики или запек
Вътрешните органи, чувствата и пръстите на ръцете
Масаж (самомасаж) за подобряване на слуха
Житна диета (житен режим) и масажът
Политика за повериталност Масажно студио Кристор©2016
Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече