Масажно студио КристорМасаж на бебе при колики или запек

Храносмилателният апарат на новороденото се развива и адаптира постепенно към новите условия. При колики или запек е добре да се стимулира перисталтиката на чревния тракт, за да се подобри извеждането на натрупаните отпадъчни газове. Следните безопасни и лесни за изпълнение масажни прийоми могат да са от полза:

1. Бебчето лежи по гръб. Правят се леки поглаждащи движения около пъпчето по посока на часовниковата стрелка. Извършват се 5-10 кръгови движения.

2. Бебчето лежи по гръб. Последователно се сгъват и изправят в коленете двете крачета едновременно като предната повърхност на бедрата се притиска леко към коремчето. Най-добре е крачетата да се държат за глезените. Направете 5-6 движения.

3. Бебчето лежи по гръб. Последователно сгъваме и разгъваме едно след друго двете крачета към коремчето. Правят се 5-6 движения.

4. Бебето се поставя по корем на леглото или на коленете на родителя. С кръгови движения на дланта погалете детето от зоната между плешките леко надолу до дупенцето. Правят се 5-6 движения.

5. Преди всяко хранене поставяйте бебето по коремче за 2-15 минути в зависимост от възрастта и физическото състояние.масаж, бебе, колики, запек

Компрес при отоци
Гимнастика КРИСТОР - последователност
Повдигане на ръцете
Муска против грип
ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГОВОРЯТ МАЗОЛИТЕ НА КРАКАТА
Лимфна система и лимфодренажен (лимфен) масаж
Масаж на бебе при колики или запек
Вътрешните органи, чувствата и пръстите на ръцете
Масаж (самомасаж) за подобряване на слуха
Житна диета (житен режим) и масажът
Политика за повериталност Масажно студио Кристор©2016
Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече