Масажно студио КристорМуска против грип

Муска против грип - лесно за приготвяне, ефикасно средство за предотвратяване и борба с грипа. Ползвали сме го често като деца и възрастни по време на грипни епидемии и не сме боледували.

Муската се приготвя от суха и течна смес.

Суха смес:

Една щипка или на върха на ножа от:

- счукан карамфил 2-3 пъпки или млян

- счукана кора канела или на прах

- млян чер пипер

- настъргано индийско орехче

- настъргана кора на лимон

- джинджифил на прах

Както и:

- 2-3 кристалчета камфор

- наситнено парченце (около 5 мм) чер оман

- наситнено парченце (около 5 мм) корен на здравец

- накъсано листенце здравец

Мокра смес:

- средна по толемина глава лук се настъргва ситно и се залива с 30-50 мл камфоров спирт. Шишенцето (добре е да е тъмно) се съхранява на прохладно и тъмно място.

Приготвяне на муската:

Върху двуслойна марля с размери 15/20 см се поставя тампон за почистване на грим или малко парче памук. Върху него се насипва сухата смес без значение на последователността на съставките.

Мократа смес се разклаща добре и с няколко капки от нея се омокрят сухите съставки.

Памукът/тампонът се загръща като пашкул и се обвива стегнато като бонбон с двуслойната марля. Двата края на “бонбона” се завързват с подходяща връв или конец. Дължината на връвта/конеца е такава, че тампонът да лежи на линията малко над гърдите, върху тимусната жлеза. Муската се носи под връхната дреха.

Ежедневно, с няколко капки от мократа смес, се омокрят сухите съставки в памука.

Масажът на тялото също има противогрипно въздействие. Масажните процедури съдействат за усилване устойчивостта срeщу различни заболявания. Често малки дразнения и болки, отпадналост или податливост на простуди и грип могат да са симптоми за тромаво работеща лимфна система и компроментирана имунна система. Лимфодренажният масаж е едно от най-добрите средства за профилактика. Той подобрява движението на лимфата, подпомага извеждането на токсините от организма, премахва отоците, подсилва метаболизма и функциите на имунната система.грип, муска, камфор, канела, карамфил, джинджифил, масаж, лимфен дренаж, лимфодренажен масаж, профилактика, отпадналост, имунитет

Компрес при отоци
Гимнастика КРИСТОР - последователност
Повдигане на ръцете
Муска против грип
ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГОВОРЯТ МАЗОЛИТЕ НА КРАКАТА
Лимфна система и лимфодренажен (лимфен) масаж
Масаж на бебе при колики или запек
Вътрешните органи, чувствата и пръстите на ръцете
Масаж (самомасаж) за подобряване на слуха
Житна диета (житен режим) и масажът
Политика за повериталност Масажно студио Кристор©2016
Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече