Масажно студио КристорМуска против грип

Муска против грип - лесно за приготвяне, ефикасно средство за предотвратяване и борба с грипа. Ползвали сме го често като деца и възрастни по време на грипни епидемии и не сме боледували.

Муската се приготвя от суха и течна смес.

Суха смес:

Една щипка или на върха на ножа от:

- счукан карамфил 2-3 пъпки или млян

- счукана кора канела или на прах

- млян чер пипер

- настъргано индийско орехче

- настъргана кора на лимон

- джинджифил на прах

Както и:

- 2-3 кристалчета камфор

- наситнено парченце (около 5 мм) чер оман

- наситнено парченце (около 5 мм) корен на здравец

- накъсано листенце здравец

Мокра смес:

- средна по толемина глава лук се настъргва ситно и се залива с 30-50 мл камфоров спирт. Шишенцето (добре е да е тъмно) се съхранява на прохладно и тъмно място.

Приготвяне на муската:

Върху двуслойна марля с размери 15/20 см се поставя тампон за почистване на грим или малко парче памук. Върху него се насипва сухата смес без значение на последователността на съставките.

Мократа смес се разклаща добре и с няколко капки от нея се омокрят сухите съставки.

Памукът/тампонът се загръща като пашкул и се обвива стегнато като бонбон с двуслойната марля. Двата края на “бонбона” се завързват с подходяща връв или конец. Дължината на връвта/конеца е такава, че тампонът да лежи на линията малко над гърдите, върху тимусната жлеза. Муската се носи под връхната дреха.

Ежедневно, с няколко капки от мократа смес, се омокрят сухите съставки в памука.

Масажът на тялото също има противогрипно въздействие. Масажните процедури съдействат за усилване устойчивостта срeщу различни заболявания. Често малки дразнения и болки, отпадналост или податливост на простуди и грип могат да са симптоми за тромаво работеща лимфна система и компроментирана имунна система. Лимфодренажният масаж е едно от най-добрите средства за профилактика. Той подобрява движението на лимфата, подпомага извеждането на токсините от организма, премахва отоците, подсилва метаболизма и функциите на имунната система.грип, муска, камфор, канела, карамфил, джинджифил, масаж, лимфен дренаж, лимфодренажен масаж, профилактика, отпадналост, имунитет

Повдигане на ръцете
Муска против грип
ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГОВОРЯТ МАЗОЛИТЕ НА КРАКАТА
Лимфна система и лимфодренажен (лимфен) масаж
Масаж на бебе при колики или запек
Вътрешните органи, чувствата и пръстите на ръцете
Масаж (самомасаж) за подобряване на слуха
Житна диета (житен режим) и масажът
Политика за повериталност Масажно студио Кристор©2016
Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече