Масажно студио КристорПовдигане на ръцете

Човек бързо привиква към комфорта, но често забравя, че всяка монета си има и обратната страна. Комфортът у дома, на работното място, в магазина или когато пътуваме, намалява нашата двигателна активност като спестява много от усилията, които са имали нашите древни предшественици, за да осигурят прехраната или защитата си. Сега нашето тяло притежава по-бавни реакции и като следствие на това забавено движение, кръвообръщението и лимфопотокът са се влошили, костите са по-малко издръжливи, ставите не са така гъвкави, болките в гръбнака зачестяват, главоболието е постоянно и т.н.

Физиотерапевтите настоятелно съветват да увеличим броя на движенията, които извършваме в ежедневието си.

Повдигането на ръцете е лесно упражнение, което ще подпомогне активното обновяване на тялото и ще ускори движението на кръвта и лимфата и по този начин ще предотврати развитието на различни заболявания. Достатъчно е да вдигнете двете си ръце 10 минути след хапване или когато сте прекарали повече от половин час пред компютъра и да ги задържите така 20-30 секунди. Може и да повървите с протегнати ръце .

Какво се постига с това просто на пръв поглед упражнение:

  • когато ръцете са вдигнати нагоре, се оптимизира функционирането на храносмилателната система;

  • предотвратява се провисването на коремните органи, тъй като с възрастта сърцето става „лениво“ органите в гръдната и коремната кухина се отпускат и се отместват от естественото си положение, стомахът провисва, коремната преса отслабва;

  • повдигайки ръцете си, вие позволявате на гръбнака да се изпъне и подпомагате възстановяването на гъвкавостта му;

Добре е да повдигате ръцете не само след хранене, но и след като сте пили вода. Известно е, че водата е най-добрият разтворител за шлаките в тялото.

20-30 минути преди хранене изпийте чаша обикновена леко затоплена до телесна температура вода и вдигнете ръцете нагоре. Това е особено полезно за тези, които страдат от запек.

Повдигането на ръцете извършвайте по този начин: дръжте ги успоредно или затворени (може с кръстосани палци), протегнати над главата (достатъчни са 20-30 секунди).

За по-добри резултати, заповядайте в масажно студио КРИСТОР. Остеопатичната терапия КРИСТОР масаж помага на тялото да се справи с проблемите. Най-добрият лечител на тялото е самото то, трябва само да му се помогне!.повдигане на ръцете; масаж; остеопатична терапия

Компрес при отоци
Гимнастика КРИСТОР - последователност
Повдигане на ръцете
Муска против грип
ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГОВОРЯТ МАЗОЛИТЕ НА КРАКАТА
Лимфна система и лимфодренажен (лимфен) масаж
Масаж на бебе при колики или запек
Вътрешните органи, чувствата и пръстите на ръцете
Масаж (самомасаж) за подобряване на слуха
Житна диета (житен режим) и масажът
Политика за повериталност Масажно студио Кристор©2016
Tози сайт използва 'бисквитки'. Оставайки на сайта се съгласявате с използването на 'бисквитки' от наша страна. Съгласявам се Научете повече